Étterem Főoldal
Asztalfoglalás
Kapcsolat

Kaviár A-Z-ig

Kaviár A-Z-ig

Kaviár A-Z-ig

Kaviár A-Z-ig

Kaviár A-Z-ig

Kaviár A-Z-ig

25 Több, mint 25 féle fajt sorolunk a tokfélék családjába.
AFRODIZIÁKUM Kiváló afrodiziákum. A cári udvarban orvosi előírás volt a potencia növelésére.
ALMAS KAVIÁR A világ legdrágább kaviárja az arany kaviár (Almas kaviár), mely az albínó beluga ikrája.
BOR A kaviár olyan, mint egy jó bor. Az ikra szemek ízéből kiérezhető a tokhal fajtája, a tenyésztés környezete és a víz minősége.
DEPRESSZIÓRA Gyógyír, gazdag omega 3 tartalmának köszönhetően enyhíti a depresszió tüneteit.
ÉDESVIZI HAL A tokhal a legnagyobb édesvizi hal, melynek súlya meghaladhatja a 100 kilót.
FAGYASZTANI Nem szabad fagyasztani, mert a szemek pépesek lesznek és elveszítik textúrájukat.
IDŐSEBB Minél idősebb egy tokhal, annál nagyobbak az ikrái.
IKRA KINYERÉSE Az ikra kinyerése után a hal húsát tisztítva felhasználjuk.
IVARÉRETT Egy beluga tokhalnak minimum 12 évre van szüksége, hogy ivarérett legyen.
KAVIÁR A kaviár nem más, mint sózott tokhal ikra.
LAZACKAVIÁR Kaviárnak kizárólag a tokhal ikráját nevezhetjük. A lazackaviár nem kaviár hanem ikra.
LEGŐSIBB CSEMEGE Az egyik legősibb csemege. Régebb óta ismerik, mint a nyers osztrigát, champagne-t vagy a szarvasgombát.
KANÁL Kizárólag csont-, üveg- vagy fa- kanál érintkezhet a kaviárral. A fém kioldódik és kellemetlen ízt kölcsönöz.
KÓSTOLÁS Kézfejünk a legtökéletesebb hely a kóstolásra.
LOCH NESS A Loch Ness-i szörnyről úgy tartják, hogy egy óriási tokhal lehetett.
MALOSSOL Annyit jelent enyhén sós.
TÁROLÁS 2 C körüli hőmérsékleten tároljuk, de kóstoláshoz hagyjuk pár pecig szobahömérsékleten állni. Így sokkal intezívebb ízt kapunk.
VESZÉLYEZETETT FAJ A vadvizi tokhalak túlhalászata miatt 2005 óta a veszélyeztetett fajok listáján szerepel.
VIZA A viza nem más, mint a híres beluga. A budapesti vizafogó lakótelep a beluga tokhalról kapta a nevét, merthogy ívási időszakban egészen idáig felúsztak a halak.