
AK LAB
Az Arany Kaviár laboratóriuma egy olyan közösségi tér, ahol a modern gasztronómia, a fenntarthatóságra való törekvés és a tradicionális konyhaművészet találkozik. 2025-ben egy egyedülálló vacsorasorozatra készülünk, amelynek minden egyes állomásán 12 főt tudunk vendégül látni. Interaktív, modern, és újszerű szemléletünket a vacsorák tematikájában jártas, méltán ismert és elismert vendégszakemberek meghívásával tesszük még különlegesebbé.
Az AK Lab-ban a vacsoraest sorozat mellett rendszeresen adunk otthont workshopoknak és főzőkurzusoknak is, illetve a Lab üzleti és privát rendezvényekre is bérelhető egészen 12 főig.
SORON
KÖVETKEZŐ
ESEMÉNYÜNK
“AZ OSZTRIGA”
Workshop és vacsoraest
Szabó Péter, az egyetlen – és eredeti, magyar OSZTRIGA SOMMELIER!
Egy 6 tételes osztriga kóstoló - workshoppal egybekötve, amit egy 3 fogásos, az eseményhez illő, seafood vacsora követ, illetve az egész estét egy magyar, aranyérmes Magnum pezsgőkből álló italsorral fogjuk végig kísérni!
A hangulat és az edukáció garantál, és ha eddig nem tudtad volna esetleg, hogy hogyan kell osztrigát nyitni és mi a különbség köztük, mi az a terroir és merroir - illetve, hogy létezik-e osztriga etikett és mit jelent Fine de claire kifejezés, akkor nálunk a helyed!
A MENÜ
Amuse bouche – Rockefeller osztriga
Garnéla, beurre blanc, espelette paprika
Kreinbacher Classic Brut 2018 Magnum
CSWWC Aranyérem ’23 , ”Az MTA Bora” ’23
Tőkehal, vízitorma, ikra
Carassia Blanc de Blancs Brut 2017 Magnum
CSWWC Aranyérem ’23/Legjobb Blanc de Blancs/Best in Class
Champagne sabayon, túró, finger lime
Kreinbacher Extra Dry NV
Budapesti Ásványdús víz 344 TDS
Osztrigasor:
Céline (Franciaország - Észak-Bretagne)
Geay (Franciaország - Marennes-Oleron)
Sentinelle (Írország - Dundrum County Down)
Gillardeau (Franciaország - Marennes-Oleron)
Utah Beach (Franciaország - Kelet- Normandia)
Ostra Regal (Írország - Leinster)
Pear & Z Furmint Brut 2019 MagnumCSWWC Ezüstérem ’23, Winelovers Top 100 Aranyérem ’23
A vacsora esten 12 főt tudunk vendégül látni (egy közös asztalnál)
A workshop, a menü és az italsor (4 dl) ára: 49 900 FT/Fő (az ár a szervízdíjat és az Áfa-t tartalmazza).
A vacsorán való részvétel a vacsora árának befizetése után válik érvényessé.
Dátum: 2025. április 24.
Időpont: 19:00 óra (érkezés: 18:30 órától)
Helyszíne: AK Lab (Budapest, Ostrom u. 17.,1015 – az Arany Kaviár mellett)
Szeretnénk jelezni, hogy a vacsora miliőjét és hangulatát fotókon örökítjük meg (melyben az ital, - és ételsorra fókuszálunk), az elkészült képeket pedig saját kommunikációs felületeinken közzétehetjük.Az esemény változtatási jogát fenntartjuk.Az esetleges ételallergiákat, érzékenységeket a foglalás során legyenek kedvesek jelezni számunkra!