Rólunk

Történetünk

A nyitás éve, 1990 szerepel a logónkon. Azóta folyamatosan haladunk az általunk elképzelt úton....

A nyitás éve, 1990 szerepel a logónkon. Azóta folyamatosan haladunk az általunk elképzelt úton.
Az elvek a konyhán ugyanazok maradtak: a kifogástalan alapanyagok és a saját, kifejezett ízek használata; az egyszerűség és a harmónia hívei vagyunk. A tradícióink megtartása mellett új, izgalmas ízekkel ismerkedhetnek meg vendégeink.

Éttermünk kiváló mindazok számára, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől, ünnepelni, vagy üzleti ebédeket, vacsorákat lebonyolítani. 2016 tavaszán fejeződött be az étterem teljes felújítása, melynek során teljesen átalakult. A belső terek egyedi berendezése a korabeli cári hangulatot, a bájos téli kert, mely 2015 tavaszán került beépítésre, pedig a könnyed eleganciát idézi.

Bővebben

Konyhánk

1997 óta az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, főszakácsa, majd executive séfje Szása, orosz származású szakember, aki többek között Moszkvában tanult és dolgozott....

1997 óta az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, főszakácsa, majd executive séfje Szása, orosz származású szakember, aki többek között Moszkvában tanult és dolgozott.
A tradicionális orosz konyha megújítása, megszerettetése a fő agendája. Saját fémjelzésű kaviárjaink tökéletesítésén immár több mint 10 éve dolgozik szoros együttműködésben a haltenyésztőkkel. A kaviár mellett másik nagy szerelme a szarvasgomba, melyet előszeretettel gyűjt saját maga. Szása évtizedek óta tagja a magyar gasztronómia szakmai elitjének, ahol zsűriként, mentorként, szakmai tanácsadóként tevékenykedik.  Szerinte egy étel akkor jó, ha érthető, szerethető és van benne játékosság, izgalom.

Kanász László 2009-ben csatlakozott a konyha csapatához fiatal szakácsként. 2011-től már séf-helyettesként dolgozott, 2015-től vette át a konyha irányítását. Folyamatosan keresi az új kihívásokat, képzi magát, nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Használja az új technológiákat, de az egyszerűség és a harmónia híve. Szereti a kaviárt, mint alapanyagot, mert nagyon széles a felhasználhatósága. Az étterem több mint 25 éves fennállása során mindig kiemelt szerepet kapott ez a termék. Ízesítésként, egyfajta fűszerként be lehet csempészni a mindennapok ételeibe is. Presztízs értékű alapanyag, de kis mennyiségben mindenki számára elérhető és folytatva az étterem hagyományait, László célja is az, hogy vendégkörünkkel megismertesse, megszerettesse. Sok hazai alapanyaggal dolgozik, és ahogy ő mondja, szerencsésnek érzi magát, hisz olyan egyedülálló édesvízi halak kerülnek a konyhájába, melyeket kizárólag nálunk kaphatnak meg a vendégek.

Sous chef-ünk, Sára Zsuzsa, immáron 12 éve csapatunk megbízható tagja. 2009-ben elnyerte a Szakácskirálynői címet és azóta is folyamatosan képzi magát a világ több pontján.

Bővebben

Csapatunk

Molnár Attila, az étterem tulajdonosa és ügyvezetője vendéglátós dinasztia sarja, aki maga is egész életét a gasztronómiának és a vendéglátásnak szentelte....

Molnár Attila, az étterem tulajdonosa és ügyvezetője vendéglátós dinasztia sarja, aki maga is egész életét a gasztronómiának és a vendéglátásnak szentelte. A fine dining elkötelezett híve, szerelmese. A gasztronómiai megújulás és fejlődés egyik kiemelkedő hazai “nagykövete”. Emellett nagy hangsúlyt fektet a vendéglátást tanuló fiatalok és gyakornokok karrierjének elindítására, és jövőjük biztosítására.

Nyíri Szása a tulajdonos-executive séf származása révén szó szerint is vérében hordozza az orosz kultúrát és kulináriát. Régi és új vendégeinkkel is személyesen ápolják a kapcsolatot, szervesen kiveszik részüket az étterem mindennapjaiból. Az egész csapattal együtt szüntelenül azon munkálkodnak, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is kivívják a vendégek elégedettségét.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy a Michelin Guide 2007 óta ajánlja éttermünket és a Dining Guide „Magyarország Legjobb 10 Étterme” díját is magunkénak tudhatjuk 2005. óta minden évben!

Éttermünk vezetője Barta Judit, többéves nemzetközi fine dining tapasztalattal rendelkező szakember, aki új lendületet hozott az étterembe. Fiatalos, elhivatott csapatot épített fel. Szerinte a vendéglátás nem szakma, hanem életforma, melyet kizárólag szívvel-lélekkel és teljes odaadással lehet űzni. Helyettese, Kovacsik Dániel 5 csillagos szállodában kezdte a pályafutását. Cipruson és Angliában egyaránt szerzett tapasztalatokat. Főpincérként dolgozott a világ egyik legjobb 3 Michelin csillagos éttermében, Heston Blumenthal The Fat Duck-ban. Itt megtanították az alázatra, vendégközpontúságra, a szerviz legmagasabb színvonalára. A vendéglátás számára egy lehetőség, hogy szebbé tegye az emberek életét, akár pár órára.

Fennállásunk óta nagy hangsúlyt fektettünk borkínálatunkra. Head sommelier-nk, Tüü Péter hatalmas szenvedéllyel építi borlapunkat. Széles látásmódját többek között Svájcban, a Restaurant zum Adler Hurden 1 Michelin csillagos éttermének, illetve folyamatos képzéseinek köszönheti. 2016-ban 3-ik helyen végzett a Magyar Sommelier Bajnokságon, ahol a közönségdíjat is kiérdemelte!

Bővebben

A csapat

Molnár Attila

Nyíri Szása

Barta Judit

Kanász László

Kovacsik Dániel

Tüü Péter

Sára Zsuzsa

Filozófiánk

Az Arany Kaviár Étteremben arra törekszünk, hogy vendégeink – a kifogástalan ételek mellett – minden alkalommal igazi élményszerű vendéglátásban részesüljenek. Azt szeretnénk, hogy vendégeinknek a vacsora ne csak az esti progr...

Az Arany Kaviár Étteremben arra törekszünk, hogy vendégeink – a kifogástalan ételek mellett – minden alkalommal igazi élményszerű vendéglátásban részesüljenek. Azt szeretnénk, hogy vendégeinknek a vacsora ne csak az esti program része legyen, hanem a vacsora legyen maga a program.

Hisszük, hogy a titok a részletekben rejlik, ezért ragaszkodunk a vendégcentrikus, elkötelezett szakemberek alkalmazásához, akik szakmájukat igazi szenvedéllyel űzik. A tradíciók megtartása és igényes módon történő továbbvitele a mi utunk. Mindebből természetesen nem hiányozhat a fiatalos lendület és az állandó megújulás képessége sem.

Bővebben